Vienkāršota procedūra nekustamo īpašumu pieslēgšanai projekta „Ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas attīstība Jelgavā” perspektīvajiem ūdensvada un saimnieciskās kanalizācijas atzariem. Drukāt

Pievada izbūvi atļauts veikt saskaņā ar SIA „Jelgavas ūdens” izsniegtajiem tehniskajiem noteikumiem un shēmu. Noteikumi saņemami SIA” Jelgavas ūdens” tehniskajā daļā. Maksa par noteikumiem 47,12 EUR. Šī procedūra nav piemērojama jaunbūvēm un kompleksai objektu rekonstrukcijai, kad nepieciešams izstrādāt vienotu tehnisko projektu visam nekustamajam īpašumam.

Noteikumu saņemšanai jāiesniedz sekojošie dokumenti:

        • iesniegums (skat. pielikumu), iesniegumu aizpilda zemesgabala īpašnieks vai tā pilnvarota persona;
        • zemesgrāmatas kopija;
        • robežu plāna kopija;
        • pilnvaras kopija, ja zemes gabala īpašnieks kādu ir pilnvarojis.

Pēc iesnieguma saņemšanas SIA „Jelgavas ūdens” tehniskās daļas inženieris izbrauc uz objektu, kur dabā uz vietas savstarpēji vienojās par jauno ārējo komunikāciju perspektīvo novietni.

SIA „Jelgavas ūdens” sagatavo tehniskos noteikumus, par kuru gatavību tiek informēts tehnisko noteikumu pasūtītājs.

Pēc tehnisko noteikumu saņemšanas pasūtītājs ir tiesīgs veikt ūdensvada un/vai saimnieciskās kanalizācijas tīklu izbūvi saimnieciskā kārtā (t.i. īpašnieks var veikt tīklu izbūvi saviem spēkiem), saskaņā ar tehniskajiem noteikumiem un shēmu.

Pieslēgumu perspektīvajam saimnieciskās kanalizācijas atzaram atļauts veikt sertificētai fiziskai personai vai būvkomersanta reģistrā reģistrētai firmai.

Pēc tīklu izbūves pasūtītājs atrāda SIA „Jelgavas ūdens” pārstāvim izbūvētas komunikācijas un pieslēguma vietas pie atzariem un noslēdz līgumu ar SIA „Jelgavas ūdens” par pakalpojumu saņemšanu.